dilluns, 20 d’abril del 2009

Melt






Setmana del 20 al 27 d'abril:


Melt és un projecte centrat en la catalogació de recursos educatius en que el Ministeri d'Educació participa a través del ISFRRP. Està finançat pel programa eContentplus de la Direcció General de la Informació i Mitjà de la Comissió Europea.

Melt ha aconseguit establir una gran base de dades europea d'objectes digital d'aprenentatge, en el qual s'accedeix des del portal europeu per a professirs. Aquest portal incorporarà algunes de les funcionalitats de l'anomenat software social i la web 2.0, com són les valoracions i comentaris dels usuaris, o la gestió de "favorits" a l'estil "delicious". Es pretén amb això que el professorat, com a destinatari del projecte, contribueixi a proporcionar informació sobre els recursos, que reflecteixi la seva acceptació i ús real en diferents contexts d'aprenentatge.

Per arribar a aquest objectiu, en el projecte es va realitzar una primera fase de catalogació professional dels recursos educatius amb cada matèria, els quals van generar una fitxa d'informació sobre el recurs d'acord amb l'estàndard de catalogació LOM. La segona fase, oberta encara a la participació de qualsvol professor interessat, pretén recollir l'anomenada catalogació social que fan els professors que accedeixen al portal a partir dels seus comentaris i valoracions.
En el projecte 'sha investigat especialment en la relació entre dos formes d'abordar l'enriquiment del contingut educatiu: els de priori (abans d'utilitzar) agregats per experts i els a posteriori (després de l'utilització) aportats pels professors.

El projecte Melt continua formant-se al consolidar-se com a servei europeu a través del Learning Resource Exchange (LRE), el qual es continuen afegint nous països i proveïdors de continguts que ofereixen els seus materials als professors europeus a través del portal del LRE.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada