dissabte, 2 de maig del 2009

eTwinning


Setmana del 23 d'abril al 3 de maig:

eTwinning és una acció educativa de la Unió Europea que fomenta l'establiment de projectes escolars de col·laboració a través d'Internet, entre dos o més centres escolars de països europeus diferents. Actualment, és una mesura d'acompanyament de Comenius i participen 32 països. Les eines escolars, cada cop més freqüents a Europa, motiven als joves de països diferents per a que treballin de forma col·lectiva. Aprenen d'altres cultures a la vegada que practiquen destresses relacionades amb les noves tecnologies i les llengües estrangeres. Poden participar professors, alumnes, directors i personal de recolzament.

eTwinnig constitueix una mesura de l'acció Comenius dins del Programa d'Aprenentatge Permanent, posat en marxa el gener del 2007 i que està previst que finalitzi el 2013.

Consisteix en crear un projecte de col·laboració escolar entre dos o més centres educatius de països diferents perteneixents a la UE a través d'Internet, de manera que aprenen un de l'altre, comparteixen punts de vitsa i creen vincles d'amistat.

Així, s'obtenen beneficis pedagògics, socials i culturals a la vegada que es promou la consciència del model europeu de societat multilingüe i multicultural.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada